Vores 1. stop på Palawan var byen Sabang, som er kendt for at have verdens længste navigerbare underjordiske flod på over 8 km.

Vi ankom omkring kl. 13 efter ca. 1 1/2 times kørsel fra lufthavnen.

Efter noget frokost var det blevet tid til at hoppe i bølgen den blå. Der var mega store bølger og det er jo altid sjovt. Faktisk var de så store dagen efter, at det var forbudt at bade.

Dagen efter skulle vi ud og se den berømte flod. Vi havde allerede bestilt og betalt turen dagen før og var klar kl. 8 til at tage afsted. Men ak, da vi kom ned på havnen hvor vi skulle sejle fra, fik vi at vide, at al sejlads var indstillet p.g.a. dårligt vejr.

Der var dog en anden mulighed for at se floden. Og det var at gå derud. Prisen var det samme, da vi skulle have guide med….det synes vi var lidt mærkeligt….men der er så meget vi ikke forstår. Gåturen derud var på lidt over 5 km og det skulle tage omkring 2 timer at gå.

Her er vi ved første checkpoint.

Vi skulle også over denne flod, så vores guider måtte i gang med at trække båden over til os. Resten af turen foregik på en såkaldt monkeytrail og var en tur igennem jungle

Efter 1 1/2 time var vi fremme. Heldigvis var vi nogle af de første, så der var ingen ventetid på at få en båd ind i grotten. Da det er den største turistattraktion på Palawan, er der de fleste dage mange mennesker. De har begrænsning på 1400 pr. dag, men når man ikke kan blive sejlet derud, er der ikke så mange.

Vi har set mange grotter efterhånden, men denne her var speciel og absolut en oplevelse værd.

Resten af dagen blev brugt på afslapning, bl.a. fik jeg en times massage for kr. 50. Vi spiste frokost samme sted som vi havde spist aftensmad og da vi bestilte øl, måtte de beklage at vi havde drukket alle dem de havde dagen før. Samme skete også hvor vi boede. Ellers oplevede vi også, at de løb meget hurtigt tør for kold øl. Ja Sabang er ikke en by, hvor der er meget strøm og de fleste steder kun få timer om dagen. Hvor vi boede var der f.eks. kun strøm fra kl. 13 til 23.

Efter 2 nætter tog vi videre til Port Barton