Vi havde talt om at sejle langs kysten fra Sabang til Port Barton, men p.g.a. en tyfon i det nordligste Filippinerne, var al sejlads overalt på Filippinerne forbudt.

Det skulle tage ca. 3 timer at køre fra Sabang til Port Barton, men vi skulle lige lave en lille omvej, da nogen var ved at løbe tør for kontanter. Og der skulle efter sigende være En ATM i byen Roxa. Så vi forlængede turen med 45 minutter for at konstatere, at de 2 ATM’er der var i byen, kun var til lokale kort.

Vejen fra hovedvejen og til Port Barton var under konstruktion, så ca. 10 km foregik på en jordvej, med mange mudderhuller. Heldigvis skulle vi ikke ud og skubbe.

Da vi kom frem fandt vi hurtigt 2 dejlige hytter med udsigt over havet.

Om aftenen satte vi os på baren, som hørte til der hvor vi boede og lå lige ved siden af vores hytte. Vi havde kun siddet i 10 minutter, da vi kunne høre råb og skrig. Hurtigt kunne vi se, at det var vores hytte der brændte. Da vi kom løbende til med vores nøgle var der allerede nogen der havde forsøgt at sparke døren op. Det bevirkede, at den ikke kunne åbnes med nøgle. Heldigvis forsøgte de også at åbne vinduet og de fik hurtigt slukket branden, med adskillige pulverslukkere, som heldigvis hang på alle husene.

Vi fik heldigvis reddet noget ud, da vores rygsække stod i den modsatte ende af skabet, som hovedsagligt var det der brændte. Så vores pas og ikke mindst Bo’s smoking til brylluppet blev reddet ud. Desværre røg det meste af vores tøj og toiletartikler inkl. den kjole jeg skulle have haft på til brylluppet.
Det kan godt være, at vi har mistet det meste af vores tøj, men vi har ikke mistet livet, så vi føler faktisk at nogen har holdt hånden over os. Og det er ikke noget der har ødelagt vores ferie…..vi skal bare vaske tøj lidt oftere.
Dagen efter kom brandmesteren som skulle inspicere stedet og lavede rapport. Alt står på Filippinsk, så vi håber vores forsikring kan godtage brandraporten.

Her er baren ved siden af hvor vi boede.

Og en flot solnedgang

Om aftenen fandt vi et godt pizza sted med meget store pizzaer…..godt vi skulle dele.

Næste morgen var vi klar til at dykke. Se lige et flot vejr.

Her er vi på vej ud på dagens 1. dyk. Vi havde 3 gode dyk

Her er vi på vej tilbage.

Da vi kom tilbage midt på eftermiddagen, var det blevet tid til at spille Partners.
Om aftenen skulle vi prøve den lokale restaurant, som vi havde fået anbefalet. Bo valgte dog Cordon Bleu….som ser lidt anderledes ud end vi kender det.

Lidt stemningsbilleder fra byen…

Børnene fra byen elsker også vandet og bølgerne

Den lokale barber

Ledninger bliver fikset af elektrikeren

Gadebillede

Grisesti ved floden

Selvom man bor fattigt, har man da en lille urtehave.

Da ingen af os er så gode til at lave ingenting startede vi en ny dag med at gå ud af “landevejen” og se lige hvad vi fandt

Den flotteste strand

Selvom det var ret øde, fandt vi et lille sted med bar, 2 hytter og et værelse. Ret heldigt for vi havde glemt at købe vand med. De lejede ud via Airbnb, så vi fik svar på hvordan folk fandt sådan et sted. Den eneste mulighed for at komme derud fra busterminalen var på knallert eller tricykel.

Da vi kom tilbage måtte vi lige forbi den lokale GaGaYan og spise endnu engang.

Aftensmaden blev indtaget på stranden

Og vi sluttede aftenen af på denne hyggelige bar med Partners spil nr. 16. Efter stod den 8:8

Efter 4 nætter i Port Barton tog vi videre til El Nido i vores egen private bus med masser af plads. Det kostede 65 kr ekstra pr. person og de var givet godt ud

Ja, man kunne ligge ned

Farvel til Port Barton.